Ingredienser:
3 ägg
2 dl socker
1 dl fint riven morot
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
2 tsk bakpulver
Fyllning:
100 g Philadelphiaost
100 g smör, smält avsvalnat
1-2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här: Vispa ägg och socker pösigt, rör ihop vetemjöl, kanel, ingefära och bakpulver som du sedan blandar i ägg/sockersmeten. Rör i morötterna. Bred ut smeten på en bakpapperklädd plåt, grädda i 250 grader i 5-7 minuter, passa noga så att den inte blir bränd. Stjälp upp på ett sockerströat papper när den är gräddad. Gör fyllningen genom att blanda ost, smör och vaniljsocker, blanda sedan i så mycket florsocker att du får en bra bredkonsistens. Bred krämen på rulltårtsbotten. Börja längst med långsidan och rulla till en rulle.
Sen spitsade jag en klick vaniljfrosting på också och garnerade med jordgubbar. Men det är valfritt :)
Vaniljfrosting:
4 msk rumsvamt smör
100 g philadelphia
3 tsk vaniljsocker
ca 5 dl florsocker
Vispa smör, philadelphia och vaniljsocker fluffigt och häll sedan i florsockret lite i taget tills du fått en fluffig och fin frosting.
Spritsa genast.
Dom var helt jätte mega goda :)! Laga dom färdigt idag. Hoppas dom
SvaraRaderahåller sig till onsdag. :)
Va roligt att du också gillade dom! Ja de gör dom helt säkert, jag lagade mina dagen före och dom vart nog snäppet godare när dom fått stå och dra sig lite! :)
SvaraRadera