Jag lovade ju att jag skulle ge receptet på denna ljuvliga kladdhög, så här kommer det! :)
Kladdig Brownie Med Mjölkchoklad Frosting, Hallon & Cream Cheese Frosting
BROWNIE
- 200 g smör
- 4 dl socker
- 3 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk torkad pulverkaffe (nescafe tex)
- 1 tsk bakpulver
- 3 dl vetemjöl
- 4 ägg
- 150 g mjölkchoklad i bitar
- 2 msk starkt kaffe
- 4 msk kakao
- 1,5 dl florsocker
- 100 g rumsvarmt smör
-Sätt ugnen på 150 grader.
-Smält smör och socker tillsammans i en kastrull.
-Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
-Häll ner smör & socker blandningen i de torra ingredienserna och vispa ihop.
-Tillsätt äggen ett i taget och vispa till en jämn smet.
-Häll smeten i en smord form med bakplåtspapper, ca 25x30 cm eller en rund form ca 28cm.
-Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 20 minuter. ( i min ugn har jag 20-21 minuter, och den blir super kladdig!)
-Låt svalna.
-Smält chokladen till glasyren i ett vattenbad med kaffe och kakao.
-Vänd ner florsocker och smör i chokladen och blanda ihop till en jämn smet.
-Bred ut glasyren över den svalna kakan.
-Låt den stå i kylskåp tills glasyren stelnat innan du skär den i bitar. Eller äter direkt ur formen ;)
CREAM CHEESE FROSTING
- 200 g philadelphia
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl florsocker
-Tillsätt vaniljsocker och sedan florsocker och vispa till en slät smet.
-Spritsa lite snyggt på kakan, eller bara klutta ut en härlig klick på din portion!
Servera allt tillsammans och gärna med mycket hallon, eller andra goda bär! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar