söndag 24 juni 2012

Recept: Morotsrulltårta med cream cheese fyllning och Vaniljfrosting



Ingredienser:
3 ägg
2 dl socker
1 dl fint riven morot
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
2 tsk bakpulver

Fyllning:
100 g Philadelphiaost
100 g smör, smält avsvalnat
1-2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här: Vispa ägg och socker pösigt, rör ihop vetemjöl, kanel, ingefära och bakpulver som du sedan blandar i ägg/sockersmeten. Rör i morötterna. Bred ut smeten på en bakpapperklädd plåt, grädda i 250 grader i 5-7 minuter, passa noga så att den inte blir bränd. Stjälp upp på ett sockerströat papper när den är gräddad. Gör fyllningen genom att blanda ost, smör och vaniljsocker, blanda sedan i så mycket florsocker att du får en bra bredkonsistens. Bred krämen på rulltårtsbotten. Börja längst med långsidan och rulla till en rulle.


Sen spitsade jag en klick vaniljfrosting på också och garnerade med jordgubbar. Men det är valfritt :)

Vaniljfrosting:
4 msk rumsvamt smör
100 g philadelphia
3 tsk vaniljsocker
ca 5 dl florsocker

Vispa smör, philadelphia och vaniljsocker fluffigt och häll sedan i florsockret lite i taget tills du fått en fluffig och fin frosting.
Spritsa genast.

2 kommentarer:

  1. Dom var helt jätte mega goda :)! Laga dom färdigt idag. Hoppas dom
    håller sig till onsdag. :)

    SvaraRadera
  2. Va roligt att du också gillade dom! Ja de gör dom helt säkert, jag lagade mina dagen före och dom vart nog snäppet godare när dom fått stå och dra sig lite! :)

    SvaraRadera