tisdag 10 september 2013

Recept - Kladdig Brownie med två lager frosting och en hög med hallon!


Jag lovade ju att jag skulle ge receptet på denna ljuvliga kladdhög, så här kommer det! :)


Kladdig Brownie Med Mjölkchoklad Frosting, Hallon & Cream Cheese Frosting
  
BROWNIE
  • 200 g smör
  • 4 dl socker
  • 3 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk torkad pulverkaffe (nescafe tex)  
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 ägg  
CHOCO FROSTING 
  • 150 g mjölkchoklad i bitar
  • 2 msk starkt kaffe
  • 4 msk kakao
  • 1,5 dl florsocker
  • 100 g rumsvarmt smör

-Sätt ugnen på 150 grader.
-Smält smör och socker tillsammans i en kastrull. 
-Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. 
-Häll ner smör & socker blandningen i de torra ingredienserna och vispa ihop. 
-Tillsätt äggen ett i taget och vispa till en jämn smet. 
-Häll smeten i en smord form med bakplåtspapper, ca 25x30 cm eller en rund form ca 28cm.
-Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 20 minuter. ( i min ugn har jag 20-21 minuter, och den blir super kladdig!)
-Låt svalna.  


-Smält chokladen till glasyren i ett vattenbad med kaffe och kakao. 
-Vänd ner florsocker och smör i chokladen och blanda ihop till en jämn smet. 
-Bred ut glasyren över den svalna kakan.
-Låt den stå i kylskåp tills glasyren stelnat innan du skär den i bitar. Eller äter direkt ur formen ;)



CREAM CHEESE FROSTING  
  • 200 g philadelphia
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl florsocker
 -Vispa ihop osten och smöret klumpfritt.
-Tillsätt vaniljsocker och sedan florsocker och vispa till en slät smet.
-Spritsa lite snyggt på kakan, eller bara klutta ut en härlig klick på din portion!


Servera allt tillsammans och gärna med mycket hallon, eller andra goda bär! :)  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar